Het eerste dat mij opviel, toen ik de titel tikte, was dat het rood onderstreept werd door mijn pc.
U weet dat het woord dan fout geschreven staat en u weet ook dat dit niet zo is. We kennen het allemaal al enige tijd en we zijn, de meesten dan, waarschijnlijk zelfs al voor de derde keer geboosterd. En ja, ook met een kleine g is het weer onderstreept. Nu krijgen we in deze tijd ook nog de jaarlijkse griepspuit en eigenlijk is dat een jaarlijkse aanjager, zoals de booster in het Nederlands ook genoemd had kunnen worden. Maar ja, u kent de praktijk. Engelse termen passen kennelijk beter bij onze tijd. Nu zijn wij Engelse termen wel een beetje gewend na thuiskomst van drie weken verblijf in de USA op familiebezoek maar we zijn toch blij weer thuis te zijn. Wel even wennen want die jetlag, sorry, dat duurt toch zes dagen om ervan af te komen. Een dag per uur tijdsverschil.
Het is toch wel weer aan mooie ervaring om zo’n reis te kunnen maken. Het was vier jaar geleden voor het laatst dat wij daar waren en twee jaar daarvan werd veroorzaakt door corona. Het lijkt er nu op dat we gewend zijn geraakt met het virus te leven. We worden er niet meer erg ziek van, al lijken de cijfers in de krant dat soms te weerleggen. We zijn wel voorzichtiger geworden en nemen niet meer zoveel risico, schudden minder handen en ook bij de vredeswens doen we dat nog afstandelijk. Bij het koffiedrinken schuiven we weer gezellig bij elkaar en dat is goed. Zo vormen we toch weer samen die eenheid, die we zo graag samen willen uitstralen en dat is heel fijn.
Wij lopen naar het einde toe van het kerkelijk jaar en op 27 november begint de Adventstijd, eerder is niet mogelijk. Er zijn al Adventskalenders te krijgen en dat is een aardig idee, zeker als er kinderen zijn die ze gaan gebruiken en er dan vier weken mee bezig zullen zijn ter voorbereiding op het Kerstfeest. Het lijkt allemaal nog ver weg maar ik zeg altijd: het is overmorgen. Zo snel gaat de tijd.
Ik hoop van harte dat we in de komende tijd er weer in zullen slagen onze diensten meer samen te vieren, zoals we dat gewend waren te doen.
Sommige belemmerende factoren mogen wat mij betreft terzijde worden geschoven zodat we weer allemaal samen mogen vieren en na afloop samen aan de koffietafel onze ervaringen mogen uitwisselen. Op die manier zal de eenheid in de parochie weer meer inhoud krijgen en dat zal ons allemaal ten goede komen. Ik wens u allemaal een goede tijd toe.
Jan Sentveld