Willem Barnard overleden

In zijn woonplaats Utrecht is zondag 21 november de dichter, schrijver en theoloog Willem Barnard op 90-jarige leeftijd overleden.

Dat gebeurde na een kort ziekbed, zo meldde zijn familie. Hij publiceerde als dichter ook onder het pseudoniem Guillaume van der Graft.

De dichter-dominee, zoals hij wel werd genoemd, was lange tijd vooral in kerkelijke hoek bekend. Hij bedreef naar eigen zeggen ”poëto-theologie”. Daarin beziet de dominee de wereld, de bijbel en de theologie door de bril van de dichter. Ook was hij belangrijk voor de vernieuwing van het kerklied in de protestantse kerken. Na de Nacht van de Poëzie in Utrecht in 1998 werd hij ‘herontdekt’ en publiceerde hij nieuw werk.

 

De Avondwake begint donderdagavond in de Gertrudis om 19.30 uur
De viering van de Eucharistie op de dag van de uitvaart is de volgende morgen in de kerk om 11 uur
Beide diensten zijn openbaar toegankelijk
Er zal van de uitvaartdienst, wegens de verwachte grote belangstelling, een simultaan screening zijn in de Geertekerk, met ter plekke een eigen eucharistische viering
Dit wil zeggen dat in de Geertekerk allen via internet kunnen kijken en luisteren naar de gehele dienst, maar er ter plekke een eigen communie wordt gevierd