Adventsproject kinderkerk

Tijdens de Advent van dit jaar volgt onze kinderkerk het project van “Bonnefooi”, een kinderkerkblad dat is gebaseerd op het oecumenisch leesrooster van de Raad van Kerken in Nederland. Omdat wij dit leesrooster in onze kerkdiensten niet hanteren, hebben wij de vrijheid genomen het project aan onze eigen inzichten aan te passen.

Elke week staat een vrouw centraal uit de bijbel. Een vrouw die deel uitmaakt van de voorgeschiedenis van Jezus Christus, die we met Kerstmis begroeten.

Op de 1e Advent (1 december 10.00) Eva, als moeder van alle levenden. Meteen al bij Eva en Adam is de behoefte ontstaan aan verlossing uit de greep van het kwaad.

Op de 2e Advent (8 december 10.00) Sara. Met Sara en Abraham is het verhaal begonnen van de God die als stem mensen wegroept op weg naar een nieuw bestaan.

Op de 3e Advent (15 december 10.00) Ruth. Het mooie verhaal in het bijbelboek Ruth laat zien dat Ruth een voorouder was van koning David, uit wiens geslacht op zijn beurt later Jezus is geboren.

Op de 4e Advent (22 december 10.00) Maria, de joodse vrouw die “ja” zei op de uitnodiging van God. Zo is zij de moeder geworden van Christus, onze God en Heer (daarom ook wel “Moeder van God” genoemd).

Op Kerstmis zelf (25 december 10.30) staat de geboorte van Jezus Christus centraal.

Let op: tijdens de eucharistieviering van zondag 29 december 10.00 zal er geen kinderkerk zijn.

De kinderkerk wordt weer hervat op het feest van Epifanie (Driekoningen) op zondag 5 januari om 10.00 uur.

MP