Pastoorswisseling

Met ingang van 1 november 2014 zal Mattijs Ploeger het pastoorschap van de Haarlemse parochie neerleggen, omdat zijn taken als rector en docent aan het Oud-Katholiek Seminarie (bij de Universiteit Utrecht) zullen worden uitgebreid. Naast zijn hoofdtaak aan het Seminarie zal hij in beperkte mate assistentie gaan verlenen in de oud-katholieke parochie te Egmond. Op een nog nader vast te stellen tijdstip zal hij naar die omgeving (waarschijnlijk naar Alkmaar) verhuizen.

Eveneens met ingang van 1 november 2014 zal Robert Frede de nieuwe pastoor van Haarlem worden. Drs. R.W. Frede werd in 1964 geboren te Essen (Duitsland). Hij studeerde theologie te Utrecht en was sinds zijn priesterwijding in 1995 achtereenvolgens pastoor van de oud-katholieke parochies te Leiden, Amsterdam en IJmuiden (Adelbertus). Daarnaast is hij ook altijd werkzaam geweest in het pastoraat in verpleeg- en verzorgingshuizen. Naast zijn halftijds baan als pastoor van Haarlem zal Robert Frede werkzaam blijven als geestelijk verzorger van woonzorgcentrum De Moerberg te IJmuiden.

Het afscheid van de “oude” en de installatie van de “nieuwe” pastoor zullen gezamenlijk plaatsvinden tijdens een eucharistieviering op zondag 9 november, aanvang 16.00 uur, waarin onze bisschop, mgr. dr. Dirk Jan Schoon, zal voorgaan. Die ochtend zal er geen dienst zijn in ons kerkgebouw.

MP