lezing over Willem Barnard

U kent zijn naam vast wel: Willem Barnard. Hij schreef 76 liederen voor het Liedboek voor de kerken en wij zingen zijn verzen graag. (In het Oud-Katholiek Gezangboek staan er ook vele!) Hij is een taalvirtuoos, noemt zichzelf “Schriftgierig” (het woord theoloog zou hij niet graag horen) en is dichter onder het pseudoniem Guillaume van der Graft. Op zondag 15 augustus hoopt hij 90 jaar te worden.
Naar aanleiding hiervan willen wij over zijn leven en werk vertellen, en nader kennismaken met deze creatieve en eigenzinnige mens, die zo gering denkt van zichzelf. Omdat Willen Barnard eind jaren tachtig lid werd van de oud-katholieke kerk (hij behoort tot de parochie Utrecht), hebben we de nieuwe pastoor van de oud-katholieke parochie in Haarlem, dr. Mattijs Ploeger, gevraagd om deze avond in zijn kerkgebouw te houden. Deze stemde er graag mee in en zo wordt ook zijn parochie van harte uitgenodigd. Zelf zal ik de eerste helft voor mijn rekening nemen, terwijl Willy Geursen, neerlandica, de avond zal besluiten met enkele gedichten van Willen Barnard te lezen en toe te lichten.

Plaats: de gemeentezaal van de Oud- Katholieke kerk, Kinderhuissingel 76, Haarlem.

Tijd: dinsdag 5 oktober, aanvang 20.00 uur.

Het zou prettig zijn wanneer u zich bij één van ons opgeeft, zodat wij weten met hoevelen u komt.
Willy Geursen, telefoon: 023 5318021;
Bart Baak, telefoon: 023 5763752.

Bart Baak, emeritus-predikant