Hoe beleef ik coronatijd?

Na de laatste viering in de kerk vielen onze activiteiten die we voor de kerk doen weg. Voor mij zijn de koorrepetities en vieringen in 2 kerken gestopt; voor Wim het orgelspelen en geen voorbereidingen op de zondagse vieringen. Het is even vreemd maar dan komt er bericht van onze camping dat voor de vaste gasten met een stacaravan de camping een week eerder opengaat. Even twijfelen we maar dan zien we de mogelijkheden. In plaats van iedere keer 3 of 4 dagen zijn we begonnen met om de week 1 week te gaan. Dat kon nu, zonder verplichtingen, en geeft een andere kijk op ons camping leven.

De maatregelen m.b.t de corona zijn even wennen, maar al snel vind ik mijn ritme, niet zo heel veel anders dan voorheen, behalve het samen vieren en samen zijn met de kinderen en kleinkinderen. Wel nieuw is dat ik weer 1 dag per week ben gaan werken ondanks de corona. Als je de regels in acht neemt is het te doen. Ik vind het best leuk, ik zie andere mensen en voel me weer nuttig.

Wat ook nieuw was, dat ik op 19 april met Wim meewerkte aan een viering in de Immanuelkerk, die net als de vieringen van de O.K. kerk via YouTube werd uitgezonden. Jammer genoeg konden we de viering niet terugkijken. Deze was geblokkeerd door de EO ivm een opname vanuit de Passion. 

Al met al komen we deze tijd goed door en gelukkig nog steeds gezond en dat hopen we te blijven. Ik kijk uit naar de eerte viering in onze kerk, zodat we elkaar, zij het op 1,5 meter afstand weer kunnen ontmoeten.

Jansje Mensink